ندای اصفهان- دکتر سید مرتضی میرسراجی (مدرس دانشگاه)
همیشه «دوقلوها»، برای مردم، جذابیت خاصی دارند ولی گاهی به علت برخی مشکلات جسمی در آن ها، زندگی آن ها با مشکل روبرو می شود.
از جملۀ چنین دو قلوهایی، «دو قلوهای سیامی» است که اصالتی چینی داشتند ولی در «سیام»، کشور «تایلند» امروزی متولد شدند و از ناحیۀ شکم به هم چسبیده بودند و هر دو با فاصلۀ چند ساعت از یکدیگر در سال ۱۸۷۴ میلادی از دنیا رفتند.
در زیر، تصویر این دو برادر دوقلو را ملاحظه می نمایید؛
البته چسبیدگی از ناحیۀ شکم در دوقلوها، بعد از این دو برادر نیز گزارش شده است ولی شهرت این دو در جهان، از بقیۀ دوقلوهایی که این مشکل را داشته اند؛ بیشتر است.
با این اوصاف، آنچه در این فرصت قصد بیان آن را داریم این است که با مطالعۀ تاریخ کهن و منابع اسلامی، در می یابیم که در روزگاران پیشین، یعنی بیش از هزار سال پیش، دو برادر دیگر نیز همچون دو قلوهای سیامی و امثال آن ها، به خواست خدا، از ناحیۀ شکم به هم چسبیده و سبب شگفتی مردمان زمان خود را فراهم کرده بودند.
در گزارش تاریخی مورد نظر آمده است؛
«یکی از بطریق های(عالِمانِ بزرگِ مسیحیِ) آرامی (قومی در سوریه و شمال بین النهرین) حکایت نموده که برای «ناصر الدوله» (حسن بن عبدالله بن حَمْدان، امیر و پایه گذار سلسلۀ حَمدانیانِ شهر «موصِل» در کشور عراق امروزی و متوفای ۳۵۸ق.)، در زمستانِ سالِ ۳۵۲ هجری (۱۰۹۲ سال پیش به تاریخ امروز)، دو مرد را فرستادند که از ناحیۀ شکم (معده) به هم چسبیده بودند و آن دو آرامی بودند و ۲۵ سال از عمرشان می گذشت. هر دو ریش داشتند. پدر آن ها نیز به همراه آن دو به آنجا آمده بود و این دو نفر با هم روبرو بودند و فقط قسمتی که این دو نفر را به هم از ناحیۀ جلو متصل کرده بود به طوری دراز بود که می توانستند یکی از این دو، در طرف راست دیگری بایستد و این پوست، کِش می آمد. هر یک از این دو نفر را آلات تناسلی تمام و کمال و مجزا بود و اوقات آشامیدن و غذا خوردن و تخلیه این دو نیز با هم اختلاف داشت و این دو بر روی یک چهارپا و مَرکَب سوار می شدند و چهرۀ آن دو نفر به سوی یکدیگر بود. یکی از این دو قلوها، به زنان تمایل و رغبت داشت و دیگری به غِلمان». [۱]
پی نوشت
[۱] آثار الباقیه، ص۸۹.
انتهای پیام/