به گزارش خبرنگار ندای اصفهان، متن زیر قسمتی از بیانات حجت الاسلام حسین میرزایی در رابطه با نسبت ایمان به خدا و عمل صالح است و پرسشی که برای خیلی از مؤمنین ممکن است وجود داشته باشد.
شما می توانید صوت تدوین شده این سخنرانی را نیز در ادامه گوش دهید.
دانلود صوت: اینجا
***
یک سوال مطرح است به خصوص برای افرادی که متدین هستند، می گویند معمولا آنهایی که ایمان به خدا ندارند وضعیتشان در دنیا بهتر است! آیا این حرف درست است؟ واقعا درست است؟
دوگانه ی ایمان و عمل صالح چهار حالت، عقلاً از آن درمی آید:
۱- کسی که هم مؤمن است و هم عمل صالح دارد، ۲- کسی که مؤمن هست ولی عمل صالح ندارد، ۳- کسی که کافر است ولی عمل صالح دارد و ۴- کسی که هم کافر است و هم عمل صالح ندارد.
اگر مؤمنی باشی که به ایمان و اعتقاد خود پایبندی عملی داشته باشی هم در دنیا و هم در آخرت سعادت داری. «الذین آمنوا و عملوا الصالحات» (آن کسانی که ایمان آوردند و به کارهای نیک و پسندیده، اشتغال ورزیدند).
شما به بزرگان نگاه کنید، مثل آیت الله ناصری، مثل آیت الله مظاهری، مرحوم آیت الله عبودیت، این ها هم، در دنیا و هم در آخرت سعادتمندند.
دیگرانی هم هستند که دل خوشی دارند، زندگی سعادتمندانهای دارند، هم از جهت امکانات مادی و هم از جهت روحیات و معنویات، زندگی های شیرین و حسرت برانگیزی دارند.
بعضی ها مؤمن هستند، خدا و پیغمبر را قبول دارند ولی اعمالشان، اعمال خوبی نیست. خداوند تبارک و تعالی بعد از اینکه از بسیاری از کارهای ناپسندشان می گذرد، آنها را در دنیا دچار گرفتاری و فقر و بیماری و… میکند.
اگر بخواهیم اجناس بلا را و گرفتاری ها را که انسان در دنیا درگیرش می شود دسته بندی کنیم، یا فقر یا بیماری جسمیه یا سلطه است. تقریبا تمام بلاها و مصیبت ها که برای انسان ها پیش می آید، در این سه دسته جمع و خلاصه می شود.
بعد از اینکه این مؤمن، یک جایی کار ناپسند و برخلاف دین انجام داد و خدا بسیاری از آن کارها را گذشت کرد، آن فرد را گرفتارش میکند، تا جواب همهی این بدکاری هایش را در همین دنیا داده باشد.
این قانون عمل و عکس العمل واقعا قانون مهمی در عالم است. چرا خیلی وقت ها مؤمن ها وضعیت زندگی هایشان خوب نیست؟ چون آن اعتقاد با عمل خیلی سازگار نیست.
بالعکس یک دسته افرادی هستند که کافرند، و بیرون از مرزهای ایران هم نیستند، این ها کارهایی انجام می دهند، به طور مثال سامری را تصور کنید (کسی که قوم بنی اسرائیل را به کفر کشاند)، این آدم کریم و سخاوتمندی بود، به همین دلیل حکم اعدام برایش صادر نکردند، وگرنه کاری که سامری انجام داد حکمش اعدام بود. ولی در هر صورت این آدم، فردی کریم و سخاوتمند بود و خدا فرد کریم و سخاوتمند را دوست دارد.
هستند افرادی که وضعیتشان خوب است، پولدار هستند ولی دین و ایمان ندارند، اما بخشندگی هایی و یک ویژگی های خوب و مثبت هم دارند و این ها در همین دنیا برایشان کفایت می کند، و خدا اعمال نیکشان را در همین دنیا، جوابش را می دهد، با وضعیت خوب و اوضاع و احوال خوب و مناسب دنیایی، تا چی بشود؟ تا طلب دیگری نداشته باشند.
یک دسته دیگر هم هستند، که هم کافرند و هم بد کار، که این افراد هم در دنیا و هم در آخرت بدبختاند.
انتهای پیام/