کیوسکهای مطبوعاتی پر رفت و آمدترین مکانهای هر صبح هستند.
اکثر افراد هر روز مهمترین تیترهای روزنامهها را از روی پیشخوان شلوغ و پر خبر میخوانند و سپس روز خود را آغاز میکنند.
در تعریف روزنامه باید گفت روزنامه نشریهای است که به طور مرتب و منظم تهیه، چاپ و پخش میشود و بی هیچ قید و شرطی در دسترس مردم قرار میگیرد.
روزنامه نه «بیانیه» است و نه «اطلاعیه» بلکه برای روشن ساختن افکار مردم به نشر اخبار و اطلاعات در زمینههای گوناگون و انتقاد و اصلاحاندیشی در امور عمومی میپردازد.
بر اساس آخرین اطلاعات در حال حاضر ۱۲۵ روزنامه سراسری در کشور مجوز و پروانه انتشار دارند که البته برخی به دلایلی منتشر نمی شوند یا منظم منتشر نمی شوند.
فراوان بودن خبرها از یک طرف و زمانبر بودن مطالعهی خبرهای مهم روزنامهها در یک بازهی زمانی مشخص و از روی کیوسکها از طرف دیگر، چالشی در مسیر به روز بودن اطلاعات مخاطبان نشریات شده است.
علاوه بر این، خرید نسخه های چاپی روزنامه ها برای افراد هزینه بر است و در عصر شبکه های اجتماعی و زمانی که اکثر خانواده ها در تامین مالی هزینه های ضروری با دشواری مواجه هستند، جایی برای خرید روزنامه، مجله و… باقی نمی ماند.
راهکار رایگان در اختیار داشتن اخبار استفاده از روزنامه برخط است. روزنامه برخط روزنامهای است که از طریق اینترنت در اختیار کاربران قرار میگیرد. روزنامه شیکاگو تریبیون در سال ۱۹۹۲ نخستین روزنامه برخطی بود که محتوای خود را به صورت الکترونیک ارائه کرد.
در ایران، روزنامه همشهری نخستین روزنامهای بود که در سال ۱۳۷۳ نسخه الکترونیک روزنامه چاپی خود را منتشر کرد.
اولین روزنامه الکترونیک محض که تاکنون در ایران منتشر شده، خانه ملت است که توسط مجلس شورای اسلامی تهیه و منتشر میشود.
اما نخستین روزنامهای که نسخه اینترنتی را فراتر از نسخه چاپی ارائه کرد جام جم آنلاین بود.
روزنامه نگاری آنلاین فواید بسیاری دارد از جمله: عدم محدودیت زمانی و مکانی، امکان استفاده از گرافیک متحرک، صدا، تصویر و نور، کاهش هزینه انتشار و…
پس اگر بتوانیم مهمترینهای خبرها و محبوبترین روزنامهها را هر صبح در نزدیکترین مسافت خود یعنی در تلفن همراه و صفحه رایانه و بدون از دست دادن زمان بخوانیم در وقت و هزینه صرفه جویی کرده ایم.
در زمان فعلی هر خبرگزاری سایتی دارد که با اخبار در لحظه آن را به روز و پشتیبانی میکند، اما گزینه بهتری که برای علاقه مندان به خبر، غیر از مراجعه به کانال های خبری در فضای مجازی، وجود دارد این است که از سایت ها و اپلیکیشن هایی که مجموع روزنامه ها را در اختیار مخاطب قرار میدهند بهره بگیریم.
یکی از این کیوسک های مجازی سایت و اپلیکیشن جار است (+).
جار یک کیوسک دیجیتال با امکاناتی بهروز، هوشمند و کاربری آسان که در هر زمانی درب دسترس شما است.
مزایای استفاده از جار یا در حقیقت اهداف تاسیس سرویس جار از این قرار است:
* بهینهسازی زمان و همراهی با مخاطب برای مرور خبرها در هر موقعیت مکانی (پشت میزکار، در وسایل حمل و نقل عمومی و…).
* مطالعهی دقیقتر خبرهای مهم و بررسی «صفحه یک» روزنامهها (که ویترین آن به حساب میآیند) از راههای کارآمدی مانند تکنولوژی.
* مرور صفحات داخلی نشریات دلخواه و بازدید از نسخه کامل آنها به صورت رایگان و یا با پرداخت مبلغی بسیار کمتر از مبلغ نسخه چاپی.
* ایجاد آرشیو از نشریات دلخواه و حل مشکل مکانی نگهداری روزنامهها.
البته در این زمینه سایت ها و اپلیکیشن های دیگری نیز وجود دارد مانند اپلیکیشن روزنامه که از کافه بازار قابل دانلود است یا سایت های پیشخوان، مگیران، سامانه جامع رسانه های کشور و …
در جریان اطلاعات و اخبار بودن برای زندگی امروزه امری گریز ناپذیر است و حتی مورد تاکید متخصصان و مشاوران و حتی علما و اندیشمندان مذهبی است که میتوان با مراجعه به همین سایت ها و اپلیکیشن ها به آن دست یافت و در عین حال از لحاظ مالی و اقتصادی هزینه ای را بر هزینه های جاری خانواده افزون نکرد.
انتهای پیام/