به گزارش ندای اصفهان، هرچند سالهای سال است که دشمنان درصدد هستند تا شرایط اجتماعی زنان در جمهوری اسلامی ایران را به گونهای که دلخواهشان است جلوه دهند و با پمپاژ ناامیدی، زن ایرانی را بیانگیزه کنند و او را از فعالیت بازدارند اما نگاهی به آنچه در واقعیت رخ داده بسیار متفاوت از آن چیزی است که در سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی همچون اینستاگرام و تلگرام منعکس میشود.
آمارهای موجود نشاندهنده آن است که پس از انقلاب اسلامی، جایگاه اجتماعی زنان با پیشرفت قابل ملاحظهای همراه بوده و آنها توانستهاند پابهپای مردان در این مسیر گام بردارند. هرچند تا رسیدن به مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد اما نادیده گرفتن و بیتوجهی به این پیشرفتها به دور از انصاف است.
«فرهیختگان» در شماره امروز خود ۲۱ واقعیت اجتماعی درباره زنان را برشمرده است که در ادامه آمده است:
* ۹۰ درصد زنان باسواد هستند
پیش از انقلاب بیشتر زنان حتی توانایی نوشتن اسمشان را هم نداشتند و در سال ۵۷ تنها ۳۵درصد زنان باسواد بودند که این آمار امروز به ۹۰درصد رسیده است.
* تحصیلات تکمیلی۲۲.۷ درصد زنان
تعداد دانشآموختگان دانشگاهی دختر از ۶ درصد در سال ۵۵ به ۴۵ درصد رسیده و هماکنون ۲۲.۷ درصد زنان ایرانی دارای تحصیلات تکمیلی هستند.
* ۱۶۰ مدال جهانی در رقابتهای ورزشی
کل مدالهای جهانی ورزشی بانوان پیش از انقلاب پنج مورد بوده که این مساله به ۱۶۰ مورد رسیده است. تعداد مدالهای اخذشده در رقابتهای آسیایی از چهار مدال به ۶۴ مدال رسیده است.
* ۲۳ هزار امدادگر زن در دفاع مقدس
مشارکت فعال ۲۳هزار امدادگر و ۲۳۰۰ پزشک زن در جبهههای دفاع مقدس ازجمله آمارهای قابلتوجه حضور زنان پس از انقلاب است.
فعالیت ۷۱۲ ناشر زن پساز انقلاب
پیش از انقلاب هیچ ناشر زنی نداشتیم و امروز ۷۱۲ ناشر زن داریم. تعداد نشریات ویژه بانوان از تعداد محدودی در سال ۵۷ به بیش از ۴۵ نشریه در سال ۹۱ رسیده است.
کاهش مرگومیر مادران حین زایمان
تعداد مرگومیر مادران هنگام زایمان نسبت به قبل از انقلاب ۹۰ درصد کاهش یافته است. آمار قبل از انقلاب بالای ۲۰۰ مورد در ۱۰۰هزار زایمان و در سال ۲۰۱۷ کمتر از ۱۸ مورد در ۱۰۰هزار زایمان بوده است.
* رشد حدود ۵ میلیونی دانشآموزان
حضور بانوان در دانشگاهها و طی مدارج علمی بیانگر آن است که تنها در مقطع دانشآموزی، تعداد دختران در سال ۵۵ از ۲۷۷۷۷۲۴ نفر به ۶۹۵۶۰۳۴ نفر در سال ۹۶ رسیده است.
* فعالیت ۲۱۰۰ استاد زن در دانشگاهها
از ابتدای انقلاب تاکنون تعداد اعضای هیاتعلمی زن از ۱۰۰ نفر در سال ۵۷ به ۲۱۰۰ نفر در سال ۹۶رسیده و رشد ۲۱ برابری داشته است.
* فعالیت ۲ هزار سازمان مردمنهاد زنان
تعداد نهادهای مردمنهاد ویژه بانوان پیش از انقلاب پنج مورد بود که امروز به بیش از ۲۰۰۰ مورد رسیده است.
* فعالیت حرفهای ۵۴۰ هزار زن ورزشکار
نهاد ورزشی بانوان پس از انقلاب تاسیس شد و تعداد اندک ورزشکار حرفهای زن به ۵۴۰ هزار نفر رسید.
مدیریت ۳۲۰ زن در شرکتهای دانشبنیان
حضور زنان در عرصه فناوری اطلاعات چشمگیر بود و تعداد مدیران زن در شرکتهای دانشبنیان ٣٢٠ نفر است.
* تصویب ۱۵۹ قانون در حوزه زنان
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۵۹ قانون ناظر به تعالی زنان در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است.
* رشد ۳۰ برابری ورزشگاههای زنان
تعداد ورزشگاههای اختصاصی بانوان پس از انقلاب از ۳۰ برابر گذشته شده است.
* حضور زنان در ۱۲ هزار مسابقه خارجی
حضور زنان در مسابقات خارجی تنها ۶ مورد بوده که اکنون به ۱۲هزار مورد افزایش یافته است.
* رشد ۲ هزار برابری داوران زن
تعداد داوران ورزشی زن با افزایش دوهزار برابری از هفتنفر به ۱۲هزار مورد افزایش یافته است.
* رشد قابل توجه امید به زندگی زنان
امید به زندگی زنان از ۵۴ سال در سال ۵۵ به ۷۸ سال در سال ۹۵ ارتقا یافته است.
* سهم۴۰درصدی زنان در تئاتر
رشد ۱۰۰ برابری حضور بانوان در عرصههای گوناگون تئاتری ازجمله نویسندگی، کارگردانی و بازیگری و درخشش آنها در جشنوارههای تئاتری مرهون نگاه انقلاب اسلامی به این رشته هنری است تا جایی که اکنون بیش از ۴۰درصد فارغالتحصیلان این رشته را خانمها تشکیل میدهند.
* فعالیت ۲۵ کارگردان زن در سینما
ظهور کارگردانان سینمایی زن یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است. قبل از انقلاب هیچ کارگردان زنی نداشتیم اما این آمار پس از انقلاب به ۲۵ نفر رسیده است. در سینمای قبل از انقلاب از
۲۹ صنف سینما، خانمها فقط در چند صنف سینمایی مشارکت داشتند ولی امروز حضوری فعال و تعیینکننده در تمامی صنوف دارند.
* کسب ۷ مدال پارالمپیک توسط زنان
علیرغم اینکه پیش از انقلاب ورزش معلولان در سطح جهان فعال شده بود اما ورزشی برای بانوان در داخل کشور راهاندازی نشده بود که ما در این زمینه با تاسیس ۱۲ رشته فدراسیون جانبازان و معلولان و پنج رشته فدراسیون نابینایان و کمبینایان توانستیم هفت مدال بانوان را در رقابتهای پارالمپیکی از آن خود کنیم.
آمار قابل توجه استخدامی زنان
حضور زنان در مشاغل اداری چشمگیر بوده است، تا جایی که تنها در بخش استخدام دولتی، زنان سهم ٢٧/٢ درصدی داشتند اما در بخش خصوصی حضور آنها به ٧٢ درصد رسیده است. فعالیت زنان در ١٧ تشکل سیاسی و حزب (سمت دبیرکلی زنان) و سهم ۴۷ درصدی زنان از کل دانشجویان نیز از دیگر فعالیتهای آنها به شمار میرود.
* فعالیت ۳۵ هزار مربی ورزشی زن
ورزش بانوان از هفت رشته در سال ۵۷ به ۱۴۳ رشته رسیده است. تعداد مربیان ورزشی زن از ۹ نفر به ۳۵هزار نفر ارتقا یافته است. تعداد داوطلبان ورزشی زن با افزایش دوهزار برابری از هفتنفر به ۱۶هزار نفر رسیده است.
* رشد ۵۰ برابری پزشکان زن متخصص
تعداد پزشکان عمومی زن با رشد ۱۶برابری از ۳۵۰۰ نفر در سال ۵۵ به ۶۰هزار نفر در سال ۱۳۹۵ رسیده است. تعداد بانوان پزشک متخصص پیش از انقلاب از ۵۹۷ نفر به ۳۰هزار نفر در سال ۹۵ رسیده و این مساله دارای رشد ۵۰برابری بوده است.
* ۵۳۲ هزار زن شاغل در آموزش و پرورش
پیش از انقلاب ۱۲۵هزار نفر از شاغلان آموزش و پرورش زنان بودند که در سال ۹۱ به ۵۳۲هزار نفر رسیده است.
* مدیریت هزار و ۵۰۸ زن در رسانهها
وجود ۱۵۰۸ رسانه با مدیرمسئولی بانوان پس از انقلاب آمار قابلتوجهی از حضور زنان در حوزه رسانه است. اگرچه زنان پیش از انقلاب هیچ نقشی در رسانهها نداشتند اما اکنون بیش از ۱۷درصد نشریات را آنها اداره میکنند.
فعالیت ۸ هزار زن در نویسندگی
تعداد نویسندگان زن از ۵۰ نفر در سال ۵۷ به هشتهزار نفر رسیده است. کل نویسندگان زن در ایران قبل از انقلاب اسلامی به استناد بررسی اسناد کتابخانه ملی و با احتساب صاحب حداقل پنج اثر مکتوب به عنوان نویسنده کمتر از ۱۰۰ نفر بوده است.
مشارکت بالای زنان در سیاست
مشارکت کنونی زنان در امور سیاسی رشد داشته است. براساس آمارها، ۲ هزار و ۵۰۰ زن بهعنوان دهیار فعالیت دارند و ۸۱۷ زن نیز مشاور امور بانوان دستگاههای اجرایی هستند. همچنین دو زن بهعنوان معاون استاندار و ۵۰ زن بهعنوان مدیران کل استانداری انتخاب شدهاند.
* فعالیت ۸ زن شهردار در کشور
۴ فرماندار زن و ۷ معاون فرماندار زن و ۱۹ زن نیز بهعنوان بخشدار فعالیت دارند. ۳۵۴۷ زن عضو شوراهای اسلامی روستاها هستند. در کنار اینکه ۴۸۲ زن عضو شوراهای اسلامی شهر و هشت زن هم بهعنوان شهردار در کشور داریم.
* فعالیت ۲۲ درصدی زنان در کشاورزی
فعالیت ٢٢ درصد زنان ایرانی در بخش کشاورزی، ۵۲ درصد در بخش خدمات، ٢۵ درصد در بخش صنعتی نساجی، پوشاک و صنایعدستی و سهم ۱۱ درصدی از صدهزار تعاونی فعال ازجمله اقداماتی است که در طول این سالها انجام شده است.
انتهای پیام/
منبع:جهان نیوز